Lav en hyggelig oase i haven med fliser, planter, hegn og en bananbænk

Have med bananbænk
Lav en hyggelig oase i haven med fliser, planter, hegn og en bananbænk
Henrik Andersen
-
30/03/2023
-

Din have bør være en afslappende oase, hvor du kan slappe af og komme helt ned i gear. Et tiltrængt pusterum fra hverdagens stress og jag. Du kan med relativt få kneb forvandle din have til en vaskeægte oase, og det kræver blot et par fliser, nogle planter, et hegn samt en bananbænk eller en anden type bænk, der egner sig til haven. Find inspiration til, hvordan du gør, her.

Nøglen til en afstressende have er planlægning

En smuk have er en kilde til afslapning og balance i tilværelsen. Den kan være et tilflugtssted, hvor du kan trække dig tilbage og lade dine tanker flyde frit, men det kan også være et sted, hvor du kan mødes med venner og familie, så I sammen kan nyde naturen lige midt i baghaven – og det kræver ikke så meget at skabe en oase i haven.

Uanset om du er en erfaren anlægningsgartner eller blot en ganske almindelig haveejer, er der mange måder, du kan gøre brug af, hvis du vil forvandle din have til en afslappende oase. Først og fremmest er det dog vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvad det er, du gerne vil have ud af din have. Efterfølgende kan du begynde at planlægge.

Hvor vil du placere dine planter og blomster? Vil du have en terrasse eller en sti, som kan føre gæsterne rundt i haven? Hvis du har en stor have, kan du også overveje at opdele den i mindre sektioner, hvor du kan have forskellige temaer, planter eller øvrige elementer, så hver del af haven har sin helt egen funktion.

Skab sektioner i haven med fliser og hegn

Hvis du vil opdele din have og gøre den en smule mere organiseret, kan du gøre det med fliser og hegn. Du kan bruge forskellige materialer, og du vælger selv, om du vil købe et hegn, der allerede er færdigt og blot skal stilles op, eller om du eksempelvis vil investere trykimprægnerede rafter, som du kan bruge til at bygge dit eget hegn med. 

Hvis du elsker at grille og nyde dine måltider udenfor, når vejret tillader det, så kan du med et hegn og et par fliser lave et separat grill- og spiseområde i din have. Brug fliserne til at skabe en terrasse, hvor du kan have din grill stående. Rundt omkring terrassen, kan du placere dit hegn, så området er afskåret fra resten af haven.

Det er selvfølgelig ikke alt, for der skal også være et sted i haven, hvor du kan sidde i fred og ro uden at blive forstyrret – og her er havebænke som eksempelvis en bananbænk geniale. Placér den et roligt sted i haven, hvor den er omringet af planter og buske, så du kan sidde og nyde en kop kaffe eller læse en god bog i fred og ro.

Copyright 2024 - Pilanto Aps